top of page

Vioolles voor volwassenen

Veel mensen denken dat viool een moeilijk instrument is en dat je daar niet aan moet beginnen als je volwassen bent. Dat is helemaal niet waar!

Ik heb veel leerlingen die pas na hun 40e begonnen zijn met (alt-)vioolles. Sommigen hebben vioolles gehad als kind, maar anderen hebben nog nooit een viool aangeraakt.

De juiste techniek

Als je bij mij viool of altvioolles neemt, help ik je om meteen de juiste techniek te gebruiken. Die techniek is essentieel. Door mijn jarenlange ervaring als violiste, weet ik precies hoe je die mooie klank uit je instrument kunt halen en welke bewegingen op termijn schadelijk kunnen zijn voor je lichaam.

Samenspel

Wat is dan nog mooier dan viool spelen? Samen muziek maken in een strijkorkest of kwartet. Als je samen muziek maakt, ontstaat de magie. Ik begeleid meerdere kwartetten en orkesten op alle niveaus.

Kan ik het wel?

Lesgeven aan volwassenen is anders dan aan kinderen. Volwassenen hebben soms belemmeringen die niet alleen fysiek zijn. Juist die extra dimensie vind ik interessant. Ik begeleid mijn leerlingen ook door die fases van onzekerheid heen en laat ze voelen dat muziek ze daarbij helpt.

Jarenlang heb ik als muzikant de wereld rondgereisd om te spelen voor publiek. Dat was een geweldige ervaring. Toch vind ik mijn werk als viooldocent nóg mooier: ik help mijn leerlingen om zichzelf te ontwikkelen.

bottom of page