top of page
IMG_6177_edited.jpg

Rachael Yates

Ik ben afgestudeerd als musicoloog aan de University of York, en heb gestudeerd aan The Royal Academy of Music, London en het Koninklijk Conservatorium, Den Haag. Daarna heb ik in Amsterdam bij Jürgen Kussmaul een postgraduate studie altviool gevolgd.

 

Ervaring als violiste.

Als uitvoerend musicus heb ik zowel in Nederland als in het buitenland met diverse ensembles gewerkt, zoals Les Arts Florissants en Musica Antiqua Köln. Nu speel ik regelmatig bij het Noord Nederlands Orkest en The Northern Consort.

 

Viooldocent.

Mijn carrière als docent begon in 2004 aan de toenmalige Stedelijke Muziekschool in Groningen. Op dit moment ben ik aangesloten bij het docenten collectief Muziekhuis050.

 

Ik geef les aan een diverse groep leerlingen, van kinderen tot volwassenen, van talentleerlingen tot amateurs. Verder dirigeer ik het amateur strijkersensemble Camerata050 voor volwassenen die op latere leeftijd zijn begonnen, of die hun instrument weer willen oppakken als hobby.

 

Daarnaast geef ik kamermuziek-coaching en heb me gespecialiseerd in Barokmuziek.

"Via de muziek wil ik mijn leerlingen in contact brengen met hun gevoel. Ik ben zeer gespitst op techniek, ik wil iemand een zo goed mogelijke techniek aanleren, zodat de leerling ruimte heeft voor zijn gevoel, zich kan uitdrukken via zijn instrument."

bottom of page